Wâldgieltsjes elk jaar weer in de spotlights

13 december 2012 om 15:14

WâldgieltsjesHet Wâldgieltsje, een vroegrijpend en nooit in de Rassenlijst opgenomen aardappelras, is in De Wâlden een begrip.  Wâldgieltsjes bezitten een zachte romige smaak en worden bij voorkeur in de schil gekookt en ook zo geconsumeerd. Geloofsvervolgden namen de Wâldgieltsjes of hun voorgangers mee naar De Wâlden.

Ondermeer Jaap Wilman uit Engwierum (Friese Held van de Smaak 2012) teelt het Wâldgieltsje in Rinsumageast. Aardappelgroothandel Greydanus in Heerenveen verhandelt ze. Hiervoor is een speciale 1 kilogramverpakking ontwikkeld.

Ieder jaar is er rondom de nieuwe oogst van Wâldgieltsjes een promotieactie. In 2011 opende SC Heerenveen-mascotte ‘Heero’ het seizoen waarna een promotietoer van deze populaire mascotte volgde langs een groot aantal winkels in De Friese Wouden. In 2012 was er een displaywedstrijd waaraan 22 supermarkten in heel Friesland deelnamen.  Het ging om de mooiste en uniekste winkelpresentatie van de nieuwe oogst Wâldgieltsjes. De top 3 wonnen leuke prijzen voor het personeel.

SC Heerenveen-mascotte ‘Heero’ opent Wâldgieltsje-seizoen
Spar Berlikum top-presentator Wâldgieltsjes

Wâldgieltsje-flyer

 

Product: Wâldgieltsjes

Gewas: Wâldgieltsjes

Productgroep: aardappelen

Regio: noord (De Friese Wouden)

Info: www.waldpyk.com

Contactpersoon: Henk Pilat

Email: info@waldpyk.com

Telefoon: 0511 54 24 76