Vlees van brandrood rund erkend als streekproduct

14 februari 2013 om 13:24

db_130123_1271s (600x400)Het vlees van de Brandrode runderen van Berie Klein Swormink uit Lettele bij Deventer is op 23 januari officieel erkend als streekproduct uit de Ijsselvallei. Klein Swormink heeft een biologisch rundveebedrijf voor vlees met 36 hectare land, meest weiland en enkele hectares akkers voor maïs en graan. Hij werkt met het Brandrode rund. Met zijn Brandrode koeien verzorgt Klein Swormink onder meer de begrazing van 40 hectare natuur in de regio IJsselvallei. Voor de afzet van het vlees is een keten opgezet in samenwerking met slachterij HAKA uit Ommen en slagerij Van der Zee. Dit gerenommeerde bedrijf zorgt voor de afzet van het vlees via horecagroothandel HANOS. Hier wordt het vlees vermarkt als IJsselvallei Rund. Van der Zee selecteert alleen de beste dieren voor dit exclusieve kwaliteitsproduct. Het vlees ontleent zijn specifieke kwaliteit en smaak aan de marmering, de dooradering van het vlees met vet, en het voer dat grotendeels gewonnen wordt in natuurgebieden.

Het Ijsselvallei vlees heeft op 23 januari een officiële erkenning als streekproduct gekregen van de Stichting Streekeigen Producten Nederland. Het keurmerk Erkend Streekproduct wordt verleend aan producten met gegarandeerde herkomst en die op duurzame wijze worden geproduceerd. Op de foto overhandigt René de Bruin van SPN het certificaat voor het Erkend Streekproduct aan dhr. Carabain van Van der Zee. In het midden W. Kosse (HAKA) en Klein Swormink.

Foto: Dick Boschloo