ProSpecieRara beschermt oude rassen en gewassen in Zwitserland

20 mei 2014 om 11:57

ProSpecieRara is een Zwitserse non-profit stichting en werd in 1982 opgericht om bedreigde soorten landbouwhuisdieren en gewassen te behoeden voor uitsterven. Sinds 1992 – de ondertekening van het verdrag van Rio – werkt de stichting in diverse projecten samen met de Zwitserse overheid om de diversiteit aan planten en dieren te beschermen.

ProSpecieRara is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de overkoepelende organisatie in Zwitserland op dit terrein en werkt nauw samen met de rasverenigingen en actieve fokkers en kwekers. Fokdieren, fruitbomen en groenten worden geteeld en in stand gehouden door meer dan 3000 personen en instellingen. Door de goede samenwerking binnen het netwerk en de steun van een groot aantal donoren levert ProSpecieRara een substantiële bijdrage aan het behoud van biodiversiteit.

Het ProSpecieRara Team coördineert vanaf verschillende locaties de verschillende activiteiten. De inzet van ProSpecieRara wordt nu nationaal en internationaal erkend. In 2011 werd ProSpecieRara Duitsland opgericht, met als doel om kwetsbare gewassen in Duitsland te beschermen.

p48347_cg_kz_kupferhalsziege_capra_grigia_vielfalt_diversita