Lamsvlees van Kempisch Heideschaap

31 mei 2013 om 15:32

Kempisch heideschaap is een robuust streekras waarmee  bezoekers van het Boergondisch feestmaal kennis kunnen maken Foto Dick BoschlooOnder de naam ‘Kempenlam’ zijn in de Streek ‘De Kempen’ in Zuid Nederland de culinaire kwaliteiten van het Kempisch Heideschaap herondekt en in de markt gezet. Kempen Lammeren zijn 100% raszuivere Kempische Heideschapen. Ze grazen op heidevelden en natuurgraslanden in de Kempen. Dat is goed voor de natuur en de biodiversiteit. Schaapskuddes helpen zeldzame planten op de heide te behouden zoals de klokjesgentiaan, beenbreek, grondster, zandzegge en bijvoorbeeld ook jeneverbes (op de Strabrechtse heide). Dat doen ze door gras te eten waardoor de heide blijft bestaan en niet vergrast en verbost.  De lammeren hebben op de heide bovendien volop de ruimte en de tijd om te spelen, te eten en te groeien. Dat proef je in het vlees: mals zoals lamsvlees hoort te zijn. Én zacht kruidig.

Kempen Lam is een seizoensproduct. Het seizoen van het Kempen Lam begint omstreeks juni en loopt door tot februari/maart. Kempenlam is verkrijgbaar bij tientallen slagerijen.

Product: lamsvlees

Ras: Kempisch Heideschaap

Productgroep: vlees

Regio: Kempen

Info:www.kempenlam.nl

Contactpersoon: Kees van Hee

Email: info@kempenlam.com