Kwee-appel: van plantsoenfruit naar culinaire delicatesse

13 december 2012 om 14:20

Kwee-appel bloesemEen veel toegepaste plant in het gemeenteplantsoen, maar aan het heerlijke fruit loopt men doorgaans zo maar voorbij. Er wordt in De Friese Wouden een heerlijke jam van gemaakt waar Geert Jan Vaartjes, chef de cuisine van Landgoed Lauswolt naar hartenlust zijn fantasie op botviert. Deze bijzondere fruitsoort heeft hier dan ook een vaste plaats veroverd.

Aat Oosenbrug en Folkert Donker van Tuinderij De Cuynder kweken de Kwee-appel. Zij laten er door It Fryske Hiem een heerlijke jam van maken en verkopen deze ondermeer in de eigen winkel en via www.streeketers.nl. Zelf maken ze er een bijzondere likeur van.

Likeur van Kwee-appel (bron: Friesland Post)
Kwee-appelreceptenwedstrijd van start

Kwee-appelflyer (met winnende recept van de receptenwedstrijd)

 

Product: Kwee-appel, Kwee-appeljam, Kwee-appellikeur

Gewas: Kwee-appel

Productgroep: fruit

Regio: noord (De Friese Wouden)

Info: www.waldpyk.com

Contactpersoon: Henk Pilat

Email: info@waldpyk.com

Telefoon: 0511 54 24 76