Bonte Bentheimer varkens: Praise the Lard!

31 mei 2013 om 15:53

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbHPeter Wijnen en Teresa Rahder houden in het Brabantse Asten-Heusden varkens van het ras Bonte Bentheimers, een zeldzaam authentiek Nederlands-Duits varkensras, van oorsprong uit het grensgebied Twente en Bentheim. Volgens boerin Teresa, die een t-shirt heeft laten maken met de tekst ‘Praise the Lard’ is vooral het hogere vetgehalte wat het vlees een ouderwets lekkere smaak geeft. Slagers constateren dat de smaak voller is, dat er meer vleessmaak aan zit en dat er minder drip is, een technische term voor de hoeveelheid vochtverlies.

De varkens scharrelen buiten in de wei rond. Peter voert zijn dieren onder andere met biologische gerst uit de regio, die hij zelf maalt. In de herfst mogen de varkens  aardperen opgraven. Omdat het een zuiver ras is en omdat ze langzaam groeien en speciaal gevoerd worden hebben ze een specifieke, eigen en bijzondere smaak. De varkens zijn SKAL-gecertificeerd, dus biologisch. Diverse biologische varkensvleesproducten van de Bonte Bentheimer zijn op de boerderij Sengersbroek van Peter en Teresa en op de markt in Tilburg te koop.

Product: varkensvlees

Ras: Bonte Bentheimer

Productgroep: vlees

Regio: (oost) Noord-Brabant

Info:www.sengersbroek.nl

Contactpersoon: Teresa Rahder

Email: info@sengersbroek.nl