Bonen op je bord tijdens 8e Week van de Smaak

16 januari 2014 om 14:56

kapucijners-blauwschokkerDe Week van de Smaak – het jaarlijkse evenement rondom eerlijk eten en drinken van dichtbij – staat dit jaar in het teken van bonen en peulvruchten. Hiermee sluit de Week van de Smaak aan bij de hernieuwde belangstelling voor peulvruchten als belangrijke en waardevolle bron van plantaardige eiwitten.  Daarnaast horen peulvruchten tot ons culinair erfgoed, gezien de rijke variatie aan oude rassen die in onze omgeving werden geproduceerd. En niet te vergeten: peulvruchten (vlinderbloemigen) zijn een belangrijke teelt voor het op peil houden van de bodemvruchtbaarheid.

De 8e editie van de Week van de Smaak vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober 2014. De organisatie nodigt iedereen uit om zelf aan de slag te gaan met bonen en peulvruchten, bijvoorbeeld door nieuwe bonengerechten te bedenken, oogstfeesten te organiseren, speciale bonenmenu’s op de kaart te zetten in het restaurant, zorginstelling of ziekenhuis, of aan de slag te gaan met de teelt van oude streekgebonden rassen. Ook de jaarlijkse Held van de Smaak verkiezing staat dit jaar in het teken van de boon. Aanmelden voor de Week van de Smaak kan vanaf mei via www.weekvandesmaak.nl

Foto: De Tuinen van Weldadigheid